Kuva

Tältä sivulta löydät pakeneville lapsille ja heidän huoltajilleen suunnattua tukimateriaalia lapsen oikeuksista ja Suomessa tarjolla olevista palveluista. Löydät täältä myös opettajille tarkoitetun mallin vanhempainillan järjestämiseksi valmistavan luokan vanhemmille.​ 

Materiaalit on tarkoitettu mistä tahansa tulleiden paenneiden lasten ja perheiden tukemiseen. Tukimateriaalit ovat tarjolla aluksi suomeksi ja ukrainaksi. Palautteen pohjalta UNICEF voi tuottaa materiaaleja myöhemmin myös muilla kielillä.

Tukimateriaali lapsille: lapsen oikeudet ja koulun aikuisten tuki

Lapsille suunnattu kaksisivuinen materiaali kertoo lapsen oikeuksista, koulun aikuisten tarjoamasta tuesta ja neuvoo, miten tukea haetaan. Materiaali on tarjolla suomeksi ja ukrainaksi.

Lataa tästä printattavaksi: 

Tukimateriaali huoltajille: Suomessa tarjottavat peruspalvelut lapsille

Paenneiden lasten huoltajille suunnatun tukimateriaalin avulla voit kertoa, millaisia peruspalveluja Suomessa on lapsille tarjolla ja miten palvelujen piiriin pääsee. Materiaali on tarjolla suomeksi ja ukrainaksi.

Lataa tästä printtavaksi:

Opettajille: Malli vanhempainillan järjestämiseen

UNICEFin ja Suomen Vanhempainliiton laatiman diaesityksen pohjalta voi pitää vanhempainillan, jossa käydään läpi suomalaiseen kouluun, valmistavaan opetukseen sekä kodin kanssa tehtävään yhteistyöhön liittyviä teemoja yhdessä vanhempien kanssa. Esitys on suunnattu valmistavan luokan vanhempainiltaan, ja diasetin sisältämiä teemoja voi käsitellä keskusteluissa myös yksittäisten vanhempien kanssa. Dioja saa muokata omiin tarpeisiin sopivaksi. Materiaali on tarjolla suomeksi. 

Lataa esitys käyttöösi:

 

Lisätietoja
Oona Kareinen
Asiantuntija, Lapsiystävällinen kunta, pakolaislapset