Kuva

Mitä kunnan työntekijän tai päätöksentekijän tulee tietää lapsen oikeuksista? Mitä tietoa tarvitaan, jotta kunnan päätöksenteossa ja toiminnassa osataan huomioida lapsen oikeudet? Tähän osioon on koottu kunnan näkökulmasta keskeisiä periaatteita, esimerkkejä ja tarinoita lapsen oikeuksista. 


Teemapaketit auttavat ymmärtämään lapsen oikeuksia kunnan arjessa ja päätöksenteossa. Teemapaketit on tarkoitettu kaikille kunnassa: viranhaltijoille, työntekijöille, poliittisille päätöksentekijöille, kuntalaisille ja muille sidosryhmille. Teemapakettien kieli on selkeää. Esitteitä ja  materiaalia lapsen oikeuksista löydät Lapsiasiavaltuutetun sivuilta.  

Jos olet osa Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmää tai muuten aktiivisesti mukana kuntasi kehittämistyössä, tutustu kaikkiin viiteen teemaan. Näin saat tarvittavat perustiedot työn jatkamiseen. Aloita johdannosta, muuten voit edetä haluamassasi järjestyksessä. Osio sisältää myös lisätietoa ja linkkejä jatkotutustumista varten. 

Tarvitsetko pikaperehdytyksen lapsen oikeuksiin? Tutustu Lapsen oikeudet pähkinänkuoressa -sivulta löytyvään diapakettiin ja videoihin. 

Tekijät
Teemapakettien kirjoittajat

Teemakokonaisuuksia  ovat  olleet  kirjoittamassa  (aakkosjärjestyksessä): 

UNICEF: Inka Hetemäki, Mirella Huttunen, Sanna Koskinen, Johanna Laaja, Mia Malama, Mikael Malkamäki ja Minna Suihkonen.  

Muut  asiantuntijat: Kati Honkanen, Hanna Kettunen (THL), Tomi Kiilakoski (Nuorisotutkimusseura), Katja Kivioja (EVAus-palvelut Kivioja), Ulla Korpilahti (THL), Johanna Lampinen, Katja Mettinen (Pelastakaa Lapset  ry.) ja Elina Sirén.  
 
Lämmin  kiitos  kaikille  kirjoittajille! Kiitos  myös  materiaaleja  kommentoineille  lukuisille  muille  asiantuntijoille!  

Materiaalien  tuotannosta  on  UNICEFilla  vastannut  Johanna  Laaja.  Tekstit  on  toimittanut  Johanna  Korhonen.