Kuva

Ensimmäinen seurantatapaaminen

Lapsiystävällinen kunta -työn ensimmäisen kaksivuotiskauden ensimmäinen seurantatapaaminen järjestetään, kun kunnan nykytilan kartoitus on valmis ja toimintasuunnitelmasta on tehty luonnos. Tämän tapaamisen tavoitteena on tarkastella erityisesti kunnan tekemää nykytilan kartoitusta, sen tuloksia sekä luonnosta kunnan toimintasuunnitelmaksi.  

Tapaamisen jälkeen UNICEF kirjaa tärkeimmät kunnan työtä koskevat kehittämisehdotukset seurantalomakkeeseen, jonka se toimittaa kunnalle. Seurantalomakkeeseen kirjatun palautteen perusteella kunta voi vielä tehdä nykytilan kartoitukseen ja toimintasuunnitelmaan täydennyksiä ja muutoksia. Sitten se toimittaa viimeistellyn toimintasuunnitelman UNICEFin hyväksyttäväksi. 

Kun UNICEF on hyväksynyt toimintasuunnitelman, kunta ryhtyy toteuttamaan sitä. 

Jos olet Lapsiystävällinen kunta -koordinaatioryhmän jäsen, näet kuntasi seurantalomakkeen kunnan omilta, kirjautumisen takana olevilta sivuilta.

Milloin ensimmäinen seurantatapaaminen pidetään? 

Kunta varaa ajan seurantatapaamiseen, kun on saanut valmiiksi nykytilan kartoituksen ja sen pohjalta laaditun luonnoksen Lapsiystävällinen kunta -työn toimintasuunnitelmasta. UNICEFin arvion mukaan ensimmäinen seurantatapaaminen pidetään noin puolen vuoden kuluttua siitä, kun kunta on saanut Lapsiystävällinen kunta -alkukoulutuksen. Kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori varaa ajan UNICEFin digipalvelusta viimeistään kaksi kuukautta ennen kunnan toivomaa ajankohtaa (tarkemmat ohjeet alla). 

Ketkä osallistuvat, ja miten valmistaudumme? 

Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori kutsuu kunnasta mukaan koko koordinaatioryhmän. UNICEFin asiantuntija (yksi tai useampia) osallistuu tapaamiseen etäyhteydellä. Kunnan edustajat toimivat harkintansa mukaan: voitte kokoontua sopivaan tilaan kunnassa tai osallistua verkossa.

Varausohjeet kunnan koordinaattorille
Näin varaat ajan ensimmäiseen seurantatapaamiseen
  • Tee varaus tapaamiselle viimeistään kuukautta ennen toivomaanne ajankohtaa. 
  • Varmista, että ajankohta sopii kuntanne koko koordinaatioryhmälle. 
  • Tarkista varauskalenterista tarjolla olevat ajat ja varaa sopiva. Ilmoita UNICEFille yhteystietojenne lisäksi tapaamisen arvioitu osallistujamäärä. Voit ilmoittaa myös muita tapaamiseen liittyviä seikkoja. Huomaa, että kunnan kehittämistyöhön liittyviä asioita ei voi kirjata varaukseen, vaan ne kirjataan kunnan nykytilan kartoitukseen tai toimintasuunnitelmaan digipalvelussa.  
  • Kun olet tehnyt varauksen, saat sähköpostiisi vahvistusviestin ja kalenterikutsun. Lähetä tieto ajankohdasta ja kalenterimerkintä Teams-linkkeineen koko koordinaatioryhmälle. 
  • Mikäli tapaaminen järjestetään kunnassa kasvokkain, muista varata sopiva tila saman tien. 
Valmistautumisohjeet
Valmistautuminen ensimmäiseen seurantatapaamiseen
  • Varmistakaa, että kuntanne nykytilan kartoitus ja toimintasuunnitelman luonnos ovat valmiita ennen tapaamista, ja että ne ovat digipalvelussa kuntanne sivuilla ajan tasalla.
  • Käykää nykytilan kartoitus ja toimintasuunnitelman luonnos läpi kuntanne koordinaatioryhmässä ja tarvittaessa kunnan organisaatiossa laajemminkin.
Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysymyksiä seurannasta tai tapaamiseen valmistautumisesta, olethan yhteydessä UNICEFiin: 

 

Mikael Malkamäki
Lapsiystävällinen kunta -koordinaattori
050 442 5242